Kā izvēlēties pirmo flautu?

Izvairieties no flautām, kuras ir pārāk lētas.

Daži veikali vai interneta veikali, kuros var nopirkt visu, var piedāvāt jums īpaši lētas flautas,  neatpazīstamus zīmolus vai lietotus instrumentus. Pieredze rāda, ka no šādām flautām būtu vēlams izvairīties. Izvairieties no īpaši lētajām flautām un jums nebūs problēmas ar liekiem servisa izdevumiem, kā arī jāspēlē ar zemas kvalitātes, neskanīgiem instrumentiem. Iegādājoties lietotu instrumentu, būtu jākonsultējas pie meistara, jo bieži remonts izmaksās līdzīgi kā pats instruments un rezultātā pareizāk būtu nopirkt jaunu.

Ir svarīgi pirkt instrumentu pie ražotāja oficiālajiem pārstāvjiem vai mūzikas veikalā, kurā flautas tiek piedāvātas plašā klāstā. Tas viss atspoguļosies nākotnē, kad instrumentu vajadzēs nest uz apkopi vai pieregulēšanu. Pārdevējam ir jānodrošina augstākais serviss, apkope un konsultācija par apkopi un uzturēšanu, ko parasti vislabāk izdara kompānijas, kas ar to nodarbojas.

 

Nepērciet flautu, kas nav paredzēta iesācējiem.

Ne bez iemesla flautas ir iedalītas kategorijās, iesācēju flautas ir paredzētas tieši iesācējiem. Labu iesācēja flautu būs viegli spēlēt, viegli noturēt un būs mazākas izmaksas remontējot un apkopjot. Studentu un profesionālās flautas ir paredzētas tiem, kuriem ir pieredze un spējas izvērtēt sev tīkamo skaņu un opcijas, kas nepieciešamas flautai, lai pilnveidotos profesionālajā mūziķa karjerā.

 

Pieturieties pie tradicionālajām specifikācijām. 

Ir daudz iespējas iegādāties dažādu flautas, bet pamatprasības ir nemainīgas. Iesācējiem vajadzētu sākt ar apsudrabotu flautu, kurai ir E-mehānisms. Daži ražotāji piedāvā flautām speciāli veidotas “lūpas”, kas uzsākot instrumenta apguvi atvieglo skaņas atskaņošanu zemajos un augšējos reģistros. Šīs lūpas var būt veidotas no sudraba vai sudraba daļām, kas rezultātā veido labāku flautas skaņu. Konsultējoties ar pasniedzēju izvēlaties vaļējos vai slēgtos vārstuļus. Vaļējos vārstuļus no sākuma var nosegt ar speciāliem aizbāžņiem, kurus pieaugot rokai var pakāpeniski noņemt. Vaļējie vārstuļi ir labāki skaņas kvalitātes veidošanai. Vaļējie vārstuļi nav pieejami visiem modeļiem un precīzāku konsultāciju , kuriem modeļiem ir pieejams, jūs varēsiet saņemt veikalā.

 

Flautas izmēri.

Klasiskajai C skaņojuma flautai ir viens izmērs, bet ir iespēja iegādāties flautu ar liekto galvu, kas ir paredzēta mazākajiem spēlētājiem. Izvēloties pirmo flautu bērnam īpaša uzmanība jāpievērš bērna vecumam un fiziskajai attīstībai. Sākot apgūt instrumentu 6,7 vai 8 gadu vecumā viņam vajadzētu flautu, kas būs īpaši paredzēta bērniem. Flautai jābūt vieglākai un īsākai, lai bērns fiziski varētu viņu noturēt. Tā var būt flauta ar nepilnu aplikatūru, viņa būs īsāka un vieglāka, Jupiter Waveline sērijas flautas, kas ir speciāli paredzētas bērniem, vai flauta ar liekto galvu. Liektā galva un Jupiter Waveline modeļi flautu būtiski saīsina un bērns var aizsniegt visu mehānismu. Bērnam augot liekto galvu var nomainīt uz taisno. 

 

Labs instruments saglabās savu vērtību.

Mūzikas instruments ir tas, kur ieguldījums atmaksājas un Jums nav jāuztraucas, ka pēc pusgada instrumenta vērtība būs strauji kritusies. Mūzikas instrumenti nav mobilie telefoni, elektroiekārtas vai mašīnas, kur atklāj ko jaunu un revolucionāru. Parasti ražotāji vienu modeli ražo vairāku gadu desmitus neko nemainot, jo tas nav nepieciešams, galvenais ir tonis un kvalitāte.  Saistībā ar straujo metāla cenu kāpumu pēdējos gados, daudzi spēlētāji, kas ir iegādājušies labu instrumentu pirms dažiem gadiem, tagad ir ieguvēji, jo labam instrumentam kvalitāte nepasliktinās pat pēc gadiem.

 

Domājiet uz priekšu!

Par laimi, kad jūs pērkat instrumentu ,kam ir laba skaņa, kvalitāte un reputācija, jūs pēc gadiem varat uzlabot to maksājot mazāk kā citi. Tādām populārām iesācēju flautām kā Trevor James 5x, 10x vai 31PF, Pearl PF-505 vai PF-525, Jupiter JFL700 un Azumi AZ-1 modeļim ir iespēja nomainīt galvu no apsudrabotas uz sudraba. Šis ieguldījums attaisnosies, jo flautas skaņas kvalitāte ir atkarīga no materiāla, kurā tā ir izveidota. Turklāt maksāt nāksies mazāk no tādas pašas jaunas flautas vērtības. 

Ja jūs turēsieties pie šiem nosacījumiem, tad mēs varam droši garantēt ,ka būsiet iegādājušies labu instrumentu nebaidoties par tā kvalitāti un vērtību.

 

VAIRĀK INFORMĀCIJAS PAR MŪSU SORTIMENTA FLAUTĀM